Ani v sobotu, ani v neděli. Mora doma pohrdla možností vyřadit Liberec, rozhodne se v úterý na ledě Bílých Tygrů

11. březen 2024 09:31

Olomoučtí hokejisté nedokázali na svém ledě využít ani jednu možnost na ukončení série předkola proti Liberci. Za stavu 2:2 na zápasy tak musí v úterý znovu na led soupeře, kde se rozhodne o postupujícím.

V tom druhém se při vítězství 5:3 konečně prosadil právě kapitán Bílých Tygrů Michal Birner. „Když se na pokraji konce sezony, tak bojujete o život. V sobotu jsme to uválčili, ale ta situace se nezměnila. Věděli jsme, že jsme pořád ve stejné situaci. Bylo cítit, že je v týmu najednou úplně jiná atmosféra, jiný život,“ hovořil o změně atmosféry v kabině Liberce její kapitán, Michal Birner.

A jeho slova potvrdil hlavní kouč Filip Pešán. „Jsem rád, že náš tým oproti zápasům doma nastavil na play-offovou atmosféru a nese nám to kýžené ovoce. Dostali jsme se do fáze, kdy jsme se Olomouci vyrovnali v nasazení,“ uvedl liberecký kouč.

Ten Olomoucký, Jan Tomajko naopak věděl, že obě domácí porážky tkvěly hlavně v maličkostech a detailech. „Přesilovkou jsme si nepomohli. Měli jsme taky tři vyloučení v útočném pásmu. I když to ubráníte, stojí to hodně sil,“ zmínil Tomajko.

Jedním z aspektů, ve kterých je Olomouc výrazně horší, je vhazování. Nejen pro centra Hanáků Lukáše Nahodila bylo složité se proti nejlepším bulařům celé ligy Filippimu a Šírovi těžké prosazovat. „Hrají to dobře. Víme, že vhazování mají dlouhodobě výborné, hledáme na to recept. Konkrétně já jsem zatím nenašel,“ vysvětloval navrátilec do olomoucké sestavy Nahodil, který se v zápase prosadil i málo vídanou kulišárnou (viz video).

Jeho protějšek, centr Liberce Michal Bulíř mohl být po zápase mnohem šťastnější. „Teď bychom měli být na koni my. Doufám, že domácí prostředí konečně využijeme ve svůj prospěch a sérii otočíme,“ řekl Bulíř před rozhodujícím duelem série předkola mezi Olomoucí a Libercem.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: Adam Kodet
Spustit audio