Co dělat, když je v životě najednou všechno jinak

Nebrečet nad tím, co nemohu, ale snažit se dělat to, co mohu a těšit se z toho. Právě takové krédo vyznává Lada Nežádalová, ještě před pár lety top manažerka zahraničního obchodu, pracující po celém světě a vydělávající velké peníze. A pak najednou řekla: STOP. Opustila skvělé zaměstnání, vrátila se do Olomouce a začala učit angličtinu.

Důvod takového kroku? Začal jí vadit neustálý tlak na zvyšování výkonu, přestala mít radost ze své práce, pociťovala zdravotní problémy, stála na prahu vyhoření. Tehdy naznala, že je čas na životní změnu. Ta se týkala profese i partnera. Vstoupila do nejistoty, ale věděla, že lepší je nejistota s otevřeným koncem, než jistota, pod jejíž tíhou padáme.   

Říkáte si, že prožíváte ve svém životě něco podobného? Ptáte se: Když chci udělat změnu, jak mám zjistit, jakým novým směrem se mám vydat, co mám dál dělat, kudy jít? Podle čeho se orientovat? A jak se zbavit strachu ze změny, který je silná energií a může nás zcela paralyzovat? Jak zařadit změnu do svého života? A jak teď, v době koronavirové, když je vše omezeno, zavřeno? Jak se teď začít učit nové věci? A proč je i v době covidové důležité plánování?

autor: zos
Spustit audio