Marod - to je muzikantský soulad dvou generací

13. květen 2015

Tramp-folková skupina MAROD. Rodiče se svými dvěma dětmi a jejich kamarád ze studií, kteří milými písničkami získávají nejen jedno ocenění za druhým, ale hlavně přízeň svých fanoušků.

Od svého založení v roce 2008 prošla ostravská skupina MAROD klasickým vývojem podobným řadě jiných kapel – vyšli z trampského prostředí a trampské písničky, ale po čase jim tato hudební škatulka začala být těsná a jejich tvorba začala být zajímavá folkovými tématy.

Co je na Marodech sympatické? Třeba to, že se na repertoáru dnes podílí rovnou měrou táta a syn.

MAROD se vypracovali nejen do špičky regionálních skupin, ale získává ceny i na prestižních festivalech, např. autorská Porta 2012 z Ústí n.L. , a jejich doposud největším úspěchem je postup na Mistrovství světa v interpretačním umění, W.C.O.P.A., v Hollywoodu letos v červenci, kde budou soutěžit s pěti různě aranžovanými písněmi.


MAROD jsou:
René Matlášek st. – 12strunná kytara, zpěv
René Matlášek ml. - 6strunná kytara, zpěv
Andrea Matlášková – rytmika, zpěv
Alena Matlášková – baskytara, flétny, zpěv
Lubomír Vejmola – kontrabas, zpěv

autor: Sandy Nosek

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.