Metoda Ludmily Mojžíšové může být dobrou volbou nejen pro páry, kterým se nedaří otěhotnět

18. říjen 2018

„Často přichází pacientky, které za sebou už mají hormonální stimulace, umělá oplodnění, a teprve se ptají po Metodě Ludmily Mojžíšové,“ říká Vendula Johanes.

Jde o metodu, která nepomáhá jen s léčbou ženské a mužské neplodnosti, ale také po opakovaných potratech, s bolestivou a nepravidelnou menstruací, s krvácením v tzv. koagulech, při bolestech hlavy, zad, inkontinenci nebo zácpě.

„Nejprve se s klienty seznámím, popovídáme si o jejich problému a proběhne prvotní instruktáž, ve které se dozvědí to nejdůležitější o metodě Ludmily Mojžíšové. A odebere se anamnéza,“ vysvětluje olomoucká fyzioterapeutka. Následně jim ukáže sestavu cviků, kterou si společně důkladně projdou.

Sestava obsahuje deset cviků pro ženy a dva navíc pro muže, provádí se jednou denně stále stejně. Na první pohled to vypadá jednoduše. „Když se ale cviky dělají správně, důsledně a klienti ničemu neuhýbají, dají docela zabrat,“ tvrdí Vendula Johanes. Stojí to ale za to, výsledky se podle ní dostavují velice rychle. A navíc se lidé dostanou do lepší fyzické kondice.

autor: voj
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.