Na tenisovém ITS Cupu v Olomouci se představí i wimbledonské vítězky Siniaková a Krejčíková

17. červenec 2018

Aktuální české vítězky čtyřhry tenisového Wimbledonu budou hrát na ITS Cupu v Olomouci. Kateřina Siniaková je ve dvouhře nasazenou jedničkou, její deblové spoluhráčce Barboře Krejčíkové patří sedmá příčka. Kateřina Siniaková dorazila do olomouckého tenisového centra už v pondělí, dva dny po vítězném finále v Londýně. Na větší oslavy tak neměla čas.

„Mám v plánu ještě hrát tu Moskvu hned další týden. Je těžké přistoupit na ty oslavy, protože sezóna stále jede a každý týden je nějaký turnaj. A i když člověk vyhraje takový krásný turnaj, pořád na sobě musí makat a chce vyhrávat další. Takže já si myslím, že taková ta pořádná oslava, kdy to člověku dojde, bude až po sezóně,“ komentuje Kateřina Siniaková.

Jednu slavnostní akci si tenistka užila přímo na nejprestižnějším tenisovém turnaji světa. Společně s dalšími vítězi Wimbledonu se zúčastnila večeře šampionů. „Říká se tomu v angličtině bál, ale nikdo tam netančí. Když měli hráči proslov a byly otázky na Džokoviče a Kerberovou, tak došlo na to, proč se to tak jmenuje, když se tam netančí. Tak tam předvedli nějaký taneček, ale jinak se tam netančí vůbec,“ vysvětluje.

Teď čeká českou tenistku výrazná změna. Z Wimbledonu do Olomouce a z travnatého povrchu na antuku. Jak sama říká, je zvyklá hrát na různých površích od malička. „Takhle rychlý přechod jsem asi dlouho nezažila, tak uvidíme, ale myslím si, že dobrý hráč si s tím poradí. Samozřejmě někdy to může být těžší, někdy lehčí, ale doufám, že si s tím poradím a předvedu co nejlepší výkon,“ říká odhodlaně Siniaková.

Další Grand Slam v New Yorku

Spolu s Barborou Krejčíkovou vyhrála letos čtyřhru na Grand Slamech v Paříži a Wimbledonu. Třetím výjimečným turnajem roku bude US Open v New Yorku. „Samozřejmě dostávám takové otázky, co kdyby padl i ten třetí. Ale to je ještě daleko, mezitím jsou další turnaje a pokaždé, když jedete na turnaj, chcete ho vyhrát. Vyhrály jsme dva Grand Slamy, ale pořád pracujeme, makáme na sobě a US Open je hrozně daleko. A když už ten US Open přijde, tak je tam samozřejmě spousta těžkých zápasů, takže uvidíme, jak to dopadne,“ dodává Kateřina Siniaková. V USA se chce prosadit nejen ve čtyřhře, ale i ve dvouhře.

Olomoucký ITS Cup začíná už dnes. Kateřina Siniaková do něj nastupuje zítra, kdy s střetne s Ruskou Marinou Melnikovovou.

autor: min
Spustit audio