Přerovský obránce Mikuláš Zbořil přivezl z mistrovství světa v in-line hokeji zlato. Teď se vrací na led

31. červenec 2018

Obránce prvoligového týmu HC Zubr Přerov Mikuláš Zbořil se vrátil ze světového šampionátu v in-line hokeji v italském Asiagu se zlatou medailí. V dresu české reprezentace bránil podobně jako v přerovském týmu, ale navíc střílel i góly. Poprvé na led vyrazil na rozdíl od svých spoluhráčů až včera.

„Myslel jsem si, že to bude ještě horší, ale i tak to bylo špatné. Já mám brusle po někom, protože svoje jsem si ještě nestihl vytvarovat, už to je velký problém. Je to nezvyk, ale nějak jsem se s tím popral. Nespadl jsem zatím ani jednou, takže za mě úspěch,“ říkal po prvním tréninku na ledě doma v Přerově Mikuláš Zbořil.

Jeho úspěch ocenil i trenér přerovského celku Kamil Přecechtěl. „Jakéhokoliv titulu, který člověk v životě získá, si musí vážit. Titul mistra světa je titul mistra světa a nikdo mu ho nevezme. Myslím si, že je to úspěch jak českého sportu, tak Mikuláše samotného, že se do toho mužstva vůbec propracoval a že v tom mužstvu určitě patřil k hráčům, kteří tvořili základ,“ komentuje trenér.

Nejtěžší chvíle prožili čeští in-line hokejisté ve čtvrtfinále, v kterém porazili Spojené státy americké 4:3 až v prodloužení. V souboji o titul pak jasně sedm dva přehráli Francii. „To finále, musím říct, bylo lehčí, než jsem čekal. Přišlo mi, že ti Francouzi se nás trochu báli. Na začátku byli takoví zatažení, a jakmile jsme ty dva, tři góly dali, od té doby jsme byli na koni a už jsme byli celý zápas lepší. Takže pro mě byl nejtěžší soupeř Amerika,“ popisuje Zbořil.

Přerovský hokejista si světový šampionát užil po všech stránkách. Pochvaloval si i zázemí v městečku Asiagu na úpatí Alp. „Je to super, já si to vždycky užívám, odpočinu si, pro mě je to úplné uvolnění. Vždycky je super parta, ještě se k tomu vyhrává, takže člověk si to užívá,“ dodává.

Pokud mu to přerovský klub umožní, rád by si Mikuláš Zbořil zahrál in-line hokej na té nejvyšší úrovni i příští rok. Zlaté medaile z mistrovství světa v in-line hokeji v italském Asiagu si přivezli také Dalibor Sedlář z Eagles Olomouc a Olomoučan Jakub Cik, který hraje za francouzský Rouen.

autor: min
Spustit audio