Prostor pro koncerty, besedy i práci s dětmi poskytne v Sudkově nové komunitní centrum

11. říjen 2018

Kolaudační razítko ještě nemá, zájemci se o něj ale hlásí už nyní. Řeč je o komunitním centru, které brzy otevřou v Sudkově na Šumpersku. Využívat ho chtějí místní spolky i školy. Sloužit by měl k pořádání nejrůznějších akcí a také k práci s dětmi a mládeží ze sociálně slabších rodin.

„Tady máme sociálky a tady bude šatna,“ ukazuje zázemí nového komunitního centra nezávislá starostka Sudkova Milena Sobotková. Podobný prostor v obci podle ní dosud chyběl. „Počítáme s tím, že bychom tady chtěli dělat koncerty, divadla, různé besedy a zejména i práce se sociálně slabými,“ dodává.

Obec teď proto shání sociálního pracovníka, který činnost komunitního centra povede. „Máme tady pár domů, které jsou v soukromém vlastnictví a majitelé je pronajímají. A právě v těch domech se nám pohybují ti sociálně slabší. Právě proto, aby nám v obci nevznikaly větší problémy, tak jsme tohle zbudovali,“ uvedla starostka.

Zájem o velký sál mají už teď například učitelky ze školky. Kvůli nedostatku prostoru musely doposud některé akce pro děti buď odmítat, nebo limitovat počtem účastníků. „Když budeme mít třeba besedu s myslivcem nebo mi sem přijde planetárium, které mělo problém s prostorem. Teď můžeme uvažovat o tom, že sem přijedou,“ říká učitelka Andrea Pažitková.

Vedení obce chce sál zkolaudovat během několika týdnů, aby tam mohli ještě letos pořádat tradiční podzimní a sváteční akce.

autor: sol
Spustit audio