Tomáš Bank: S tím, že máme olympijskou vítězku, jsem se smířil až po kontrole lyží

Tomáš Bank přes 15 let trénoval svého bratra Ondřeje. Po skončení jeho kariéry vstoupil do týmu Ester Ledecké, která letos v Pchjongčchangu vybojovala zlato v super-G.

„Vítězství Ester mě překvapilo, i když jsem věděl, že někdy vyhrát může. V letošní sezóně už dvakrát na vítězství jela, ale buď se něco pokazilo, nebo bylo špatné počasí. Ale že se to povede na olympiádě, to jsme netušili,“ říká s úsměvem trenér Tomáš Bank.

Pro Tomáše Banka byla letošní olympiáda už pátou v pořadí. Jak s nadsázkou komentuje, víc si užije olympiády letní. U televize. Ty zimní bývají zpravidla pracovní. „Děláme tréninky, přípravu, zúčastňujeme se losování, máme schůzky s trenéry, takže moc času nezbývá. Letos jsem ale stihl, když už bylo po všech závodech, jít na hokej,“ dodává.

K týmu Ester Ledecké se Tomáš Bank přidal v roce 2016. Kromě snowboardového trenéra, který je z Ameriky, pochází všichni z týmu ze Šumperska. Kromě Tomáše s Ester spolupracují jeho bratr Ondřej Bank, servisman a trenér Petr Kouřil, fyzioterapeut Jakub Marek a kondiční trenér Jan Klapáč. Tomáš Bank je současně šéftrenérem české reprezentace mužů v alpském lyžování.

autor: cho
Spustit audio