Trochu jsem se bál, aby mě nebylo moc, říká herec Marek Lambora

Vyhrál šestou řadu televizní soutěže Tvoje tvář má známý hlas, kde se objevil např. jako Cher, Naďa Urbánková, Freddie Mercury nebo Prince. Zároveň dostal hlavní roli Janka Linharta v seriálu Slunečná a natočil dvě filmové pohádky. Marek Lambora si na nedostatek práce rozhodně nemůže stěžovat.

Marek Lambora v pohádce Princezna zakletá v čase

„Moje babička několik let toužila po tom, abych hrál prince. Vysvětloval jsem jí, že to nezáleží jenom na mně,“ směje se Marek. Přání jí splnil během loňského léta, kdy natočil Zakleté pírko se Zdeňkem Troškou a Princeznu zakletou v čase s Petrem Kubíkem. „Se spoustou šermu, kaskadérských kousků i jízdy na koni.“

První fantasy česká pohádka Princezna zakletá v čase vznikala z velké části v našem kraji, konkrétně v Zámeckém resortu v Sobotíně, jehož majitel dokonce dostal roli krále, a na hradě Bouzov. Další záběry vznikly na hradě Točník a v zatopených lomech u Lipnice nad Sázavou.

V angažmá je Marek Lambora v pražském Divadle na Vinohradech, kde aktuálně zkouší Nikolu v Baladě pro banditu. Roli, se kterou se potkal už během studií na pražské konzervatoři.

autor: voj
Spustit audio