V Prostějově se hraje od včerejška opět prvotřídní tenis. Nastoupí také česká špička

5. červen 2018

Nejkvalitnější český tenisový turnaj mužů začal v Prostějově. Ve dvouhře turnaje Moneta Czech Open se představí celý český daviscupový tým. Jeho opora Jiří Veselý bude bojovat o svůj čtvrtý titul na prostějovských dvorcích. Kromě toho nastoupí i hráči, kteří už v minulosti byli v první dvacítce světového žebříčku.

Davisův pohár si už zahrál také další český tenista Jan Šátral. Do hlavní soutěže postoupil z kvalifikace, když Slováka Tomáše Lišku porazil 2:1 na sety.

„Tak nějak jsem pořád doufal, že to přijde. Naštěstí jsem ho hned z kraje druhé setu brejknul a tam se, myslím, nejvíc rozhodlo, protože jsem si začal víc věřit a hrát aktivněji a tím pádem on začal dělat víc chyb,“ popisuje.

Janu Šátralovi se v poslední době příliš nedařilo. V Prostějově ale zvítězil ve třech zápasech kvalifikace a věří, že se bude i dále zlepšovat.

„Poslední dobou úplně nebyla forma, ale hodně jsem se těšil tady na ten turnaj. Je to velký turnaj a je to doma, takže jsem trochu doufal, že tady bych mohl začít hrát dobře. Zatím jsem od prvního kola každý zápas hrál líp a líp. Doufám, že to bude pokračovat co nejlíp,“ dodává.

Největším favoritem prostějovského turnaje je jeho nasazená jednička Španěl Guillermo Garcia-Lopez. Bez šancí není ani druhý nejlepší český tenista Jiří Veselý.

V Prostějově totiž hraje podle Petry Černoškové vždycky dobře: „Výborných hráčů je tu vždycky spousta, Garcia-Lopez hrál v Paříži výborně, takže uvidíme. Já doufám, že Jirka Veselý se bude snažit překvapit a dostat se v Prostějově zase co nejdál.“

Jiří Veselý bude bojovat o čtvrtý titul v prostějovském turnaji.

autor: min
Spustit audio