Výluka na trati mezi Olomoucí a Prostějovem potrvá dva týdny

22. březen 2019

Železničáři se pustili do údržby frekventované trati mezi Olomoucí a Prostějovem. Vlaková výluka potrvá dva týdny. Cestující se musí spolehnout na autobusy nebo jezdit delší trasou přes Přerov.

Jitka Šatánková pracuje na informacích v hale prostějovského nádraží. Po celém nádraží zaměstnanci rozmístili oranžové cedule a šipky upozorňující na výluku. „Nástupiště je G tady, první zastávka, viditelná z haly. Výstup je na zastávce H, ta je od haly kousek dál. Hlášení z rozhlasu bude upozorňovat, že autobusy jsou před budouvou,“ dodává Jitka Šatánková s tím, že se se na ni cestující mohou obracet. Výluka potrvá 14 dní.

„Všechny vlaky kategorie R, tedy rychlíky a spěšný vlak v 14:38 Šumperk – Brno, Královo pole budou nahrazeny autobusovou dopravou v úseku Olomouc – Prostějov – Nezamyslice a opačně,“ uvedla mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová s tím, že vlaky pojedou oklikou přes Přerov. Náhradní doprava se týká také osobních a spěšných vlaků.

„Kompletní informace o výluce najdou cestující na webových stránkách www.cd.cz pod odkazem omezení provozu,“ dodala s tím, že výlukové jízdní řády najdou cestující ve všech dotčených stanicích. Omezení se také týká některých přejezdů na trase, které budou na několik dní uzavřeny.

autor: tas
Spustit audio