1000 zápasů v NHL. David Krejčí oslavil jubileum třemi body. Ocením to spíš až po kariéře, zmínil rodák ze Šternberka

17. leden 2023 09:09

Velkého milníku v NHL se dočkal český hokejový útočník David Krejčí, který v minulém ročníku oblékal dres Olomouce. Proti Philadelphii nastoupil do svého 1000. zápasu. Všechny odehrál za Boston Bruins.

A lépe si snad své jubilejní utkání ani nemohl představit. Hned v páté minutě duelu se asistencí společně s Pavlem Zachou podepsal pod úvodní gól střetnutí, který měl na svědomí David Pastrňák.

Česká letka zaúřadovala v zápase ještě. Dohromady si Krejčí u vysoké výhry 6:0 připsal tři gólové asistence (jeho čeští parťáci 2+1) a po návratu z Olomouce je na 34 bodech v 38 zápasech. Ve svých 36 letech si tak šternberský rodák drží průměr bezmála bodu na zápas.

Hodně jsem na tento zápas v poslední době myslel. Je to pro mě velká čest dosáhnout takového milníku v jednom týmu. Je to podle mě ale jeden z úspěchů, který člověk víc ocení, až bude mít po kariéře,“ uvedl Krejčí po výjimečném utkání.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autoři: Jan Faltýnek , dja
Spustit audio