Andrea Hlaváčková: Prohry ve finále a v prvním kole jsou ty nejbolestivější

Česká tenistka Andrea Hlaváčková se narodila v Plzni, tenisu se věnuje od pěti let. Společně s Lucií Hradeckou, se kterou tvořily velmi úspěšný pár, vyhrály grandslamové turnaje French Open a US Open a na olympijských hrách v Londýně v roce 2012 pak vybojovaly stříbrnou medaili. V současné době patří mezi nejlepší deblové hráčky světa.

Rok 2016 považuje Andrea Hlaváčková za úspěšný. V lednu se s Lucií Hradeckou probojovaly do finále Australia Open, kvalifikovaly se na Turnaj mistryň a na olympijských hrách v Riu skončily čtvrté.

„Samozřejmě tam bylo i pár momentů, kdy jsem se ocitla dole včetně olympiády, ale na druhou stranu, kdyby mi někdo před ní řekl, že budeme dva míčky od medaile, tak to beru jako velký úspěch. Konkurence byla silná,“ říká.

Právě olympiáda v Riu ovlivnila plány Andrei Hlaváčkové. V semifinále totiž dostala od Martiny Hingis míčkem do oka, což pokazilo boj o medaile, znemožnilo účast v singlové kvalifikaci US Open a znamenalo ztrátu bodů v žebříčku ATP.

„Novou sezónu odstartuji v Šenzenu po boku čínské tenistky Pcheng Šuaj. S Luckou jsme se po vzájemné dohodě rozešly, protože každá máme svůj program. V novém roce se chci věnovat více deblu, odehrát co nejvíce velkých turnajů ve čtyřhře. Singl budu hrát jen doplňkově, pokud se na nějaký turnaj dostanu,“ těší se Andrea Hlaváčková.

Andrea Hlaváčková

V roce 2013 vyšla knížka tenisty Novaka Djokoviče o jeho bezlepkové dietě a tím se rozpoutala velká diskuse o stravě tenistů a tenisek. Drží ji i Andrea Hlaváčková?

„Tímto trendem jsem se nechala nakazit, ale jenom na malou chvíli. Po měsíci a půl, když jsem neměla vůbec dobré tenisové výsledky, neměla jsem radost ze života, žila ve stresu, jsem se vrátila k normální stravě. Možná že jsem si v té době vyčistila organismus, nastartovalo se to ve mě, ale mě to nestálo za to. Já miluju jídlo, těším se, co si dám k obědu, večeři a je těžké si to odepřít,“ říká česká tenistka.

Andrea Hlaváčková je zasnoubena s italským přítelem Fabriziem Sestinim. „Můj přítel není tenista, ale pohybuje se v tenisovém prostředí, což je velmi příjemné. Vídáme se na turnajích, pohybujeme se ve stejném prostředí, cestujeme, slavíme spolu Vánoce a podobně,“ uzavírá Andrea Hlaváčková.

autor: cho
Spustit audio