Ani několik dní po uzavření olomoucké třídy Svobody si někteří řidiči na značky se zákazem vjezdu nezvykli

14. červenec 2022 16:30

Od pondělí se řidiči a pasažéři městské hromadné dopravy potýkají v centru Olomouce s uzavírkou části frekventované třídy Svobody. Šoféři kvůli ní musí na objízdné trasy. Ne všichni ale zákazové značky respektují. Na dodržování předpisů proto každý den na třídě Svobody dohlíží hlídky městské policie.

Strážníci městské policie výstražným terčíkem zastavili řidičku v červeném autě, která bloudí po uzavřené olomoucké třídě Svobody. „Nejsem odsud, jedu do Šantovky,“ říká řidička. „Musíte se otočit, vrátit se po Krapkově ulici a celé dokola to objet,“ radí ženě strážnice se služebním číslem 018.

Podobnou situaci musí řešit každou chvíli, přestože úplná uzavírka silnice v centru Olomouce platí už od začátku týdne. „Hodně vozidel jsme museli otočit, poslat jinou cestou. Řidiči nerespektují dopravní značení, přehlídnou, prostě nedívají se kolem sebe,“ říká strážnice.

„Řidiči nerespektují dopravní značení, přehlídnout, prostě nedívají se kolem sebe.“
Strážnice olomoucké městské policie

Jen o chvíli později zastavuje u služebního vozidla městské policie ve svém autě s označením autoškola David Svozil. A upozorňuje hlídku, že řidiči možná bloudí i proto, že ne všechny značky jsou srozumitelné.

Že si naopak řada řidičů nevšímá oranžových značek a neví tak například o možnosti projet v obou směrech kolem Moravského divadla, svědčí prázdné parkoviště vedle hotelu Trinity, které jindy bývá v tuto dobu do posledního místa zaplněné.

Uzavřená třída Svobody v centru Olomouce

Oprava tramvajových kolejí, vozovky a chodníků za více než 11 milionů korun potrvá do konce září.

autor: tas
Spustit audio