Azylové centrum v Prostějově rozdává potravinovou a materiální pomoc

8. květen 2017

Těstoviny, konzervy, ale i holicí potřeby a prostředky na mytí podlahy. To všechno teď zdarma dostávají lidé bez domova v Prostějově. Každý, kdo aktuálně využívá jeho služeb, dostává podle své potřeby jednou týdně potraviny a také hygienické pomůcky. Nechybí ale ani mycí prostředky třeba na podlahu.

„Máme tady holící krémy, holítka, šampony, sprchové gely. Z potravin těstoviny, multivitaminy, konzervy a pár balení cukru, ukazuje ředitel prostějovského azylového centra Jan Kala

Azylové centrum spolupracuje s potravinovou bankou.

„V praxi to znamená, že jednou za dva měsíce dostáváme zboží, které potom distribuujeme přímo těm potřebným klientům, které využívají našich služeb,“ říká.

Výdej balíčků je vždy ve čtvrtek, podle ředitele ale můžou lidé chodit i v jiné dny.

„Na denní centrum může přijít kdokoliv a další služby, kterých se to týká, jsou azylové domy pro muže a ženy a azylový dům pro osamělé rodiče s dětmi,“ doplňuje.

Pro balíček si přišel i Michal Hrubý, který využívá služeb denního centra pro muže. „Nevím, jak ostatním, ale mně to vydrží asi dva týdny. Velmi mi to pomohlo. Balíčky jsou velmi vstřícné v rámci možností azylového centra. Byla tam hromada věcí,“ usmívá se.

Mezi lidmi bez domova byl o první rozdávání balíčků obrovský zájem.

autor: tas
Spustit audio