Bagrista překopl kabel a 3000 domácností ve Šternberku bylo bez elektřiny

25. říjen 2022 14:28

Téměř 3000 domácností zůstalo v pondělí odpoledne ve Šternberku na Olomoucku a několika okolních obcích bez elektřiny poté, co 53letý řidič bagru při výkopových pracích omylem překopl vysokonapěťový elektrický kabel.

Část města tak odřízl od dodávky elektrické energie. Okolnosti nehody vyšetřuje policie. Za poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti hrozí u soudu až roční vězení nebo zákaz činnosti. ČTK to sdělila policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Oznámení o přerušení dodávky elektrické energie ve Šternberku a okolí policisté obdrželi v pondělí odpoledne. „Podle dosavadních informací měl bagrista okolo 15. hodiny odpoledne během výkopových prací na soukromém pozemku nacházejícím se v jedné z místních částí Šternberka překopnout vysokonapěťový elektrický kabel. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun,“ uvedla Vaňharová.

Na místo dorazili opraváři distribuční firmy, kteří poškozený vysokonapěťový kabel opravili. Během několika následujících hodin byli všichni odběratelé postupně připojeni zpět do sítě,“ dodala Vaňharová.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Zdroj: ČTK

Spustit audio