Bazény, posilovny nebo kurty. Od ledna si za vstup do sportovišť připlatíte, někde až o 30 procent

14. prosinec 2022 12:53

V Olomouckém kraji podraží od ledna vstupné do řady sportovních zařízení. Jejich provozovatelé to vysvětlují drahými energiemi. S navýšením lidé musí počítat například v městské plovárně v Hranicích, kde plánují zdražení vstupného až o 30 procent.

Za elektřinu od ledna provozovatel plovárny společnost Ekoltes zaplatí trojnásobek současné ceny. „Nám nezbývá než zdražit. Plánujeme o 30 procent. Když to neuděláme, tak firma nemůže fungovat,“ jmenuje důvody ředitel společnosti Jakub Horák. 

Zdražení v řádu desítek procent od ledna připravuje také plavecký areál v Přerově. To olomoucký aquapark, se změnami ceníku počítá až od poloviny příštího roku

„Nám nezbývá než zdražit. Plánujeme o 30 procent. Když to neuděláme, tak firma nemůže fungovat.“
Jakub Horák, ředitel společnosti Ekoltes

Více si od nového roku připlatí sportovci i v posilovnách, na kurtech nebo fitness centrech. V olomouckém centru zdraví a sportu Omega od ledna zdraží až o 17 procent. „Nemáme skoro jiné východisko. Pokud chceme služby zachovat na úrovni, na které je poskytujeme, tak zdražit musíme, abychom vůbec měli na provoz,“ přiznává hlavní manažer Miroslav Dvořák.

To v přerovském sportovním centru Mlýn zdražili už na podzim. Další navýšení cen připravují od ledna.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio