Benefiční koncert spolku Kultura pro České Švýcarsko vynesl na vstupném k 80 tisícům korun

17. srpen 2022 12:34

Liberecký Spolek Kultura, z. s., společně s BUNKR Music club Liberec koncert uspořádali v neděli 14. srpna. Chtěli tak podpořit nejen obyvatele Českého Švýcarska, které postihl obrovský požár, ale také ty, kteří pracují v turistickém ruchu.

Čtěte také

Koncert se konal v libereckém klubu Bunkr na Tržním náměstí na dvou pódiích, 15 hudebních uskupení vystoupilo zcela bez nároku na honorář. Na vybrané částce se tedy podíleli uskupení Duo Big Band, Ovcie Kiahne, Bloody Capes, Jakub Děkan a Romald Klemm, Tcheichan, ATMO, Syndrom, Snap Call, Meredith Hunter, Big’O’Band Marka Ottla, Annabelle + Marcel + fiedlerski + Matyáš Vorda, Debillheads, Divoký Astma, Tomba Boma a D Nut, a Rammstein MC.

Pořadatelům se na vstupném podařilo vybrat celkem 78 664 korun, které budou využity především na pomoc obyvatelům obcí zasažených požárem v Národním parku České Švýcarsko, na pomoc zasažené oblasti a přilehlým obcím a podnikatelům; podpoří také dobrovolné hasiče, kteří na místě zasahovali.

Jak Spolek Kultura, z.s. uvádí v tiskové zprávě, o spravedlivé přerozdělení financí se stará pracovní skupina, jejíž součástí je i obecně prospěšná společnost České Švýcarsko. Její zástupci byli přímými účastníky „Koncertu pro České Švýcarsko“.

Na uspořádání koncertu se finančně, mimo jiných, podílelo i Statutární město Liberec nebo Severočeská vodárenská společnost, a. s.

autor: reČRoL | zdroj: Spolek Kultura
Spustit audio

Související