Bez pyrotechniky a vlajek. Třebíčská Horácká Slavia zavádí přísná opatření na zimním stadionu

13. říjen 2017
Zprávy z

Horácká Slavia Třebíč, hokejový klub, zavádí přísnější bezpečnostní opatření. Děje se tak na základě doporučení Svazu ledního hokeje ČR. Fanoušci smí mít pouze transparent připevněný na zábradlí. Přísnější budou také kontroly u dveří, do ochozů by se neměla dostat žádná pyrotechnika.

„Jde nám o to, aby na zimním stadionu byla bezpečná atmosféra. Otevřené ohně mohou způsobit zranění, navíc na našem zimním stadionu je spousta závěsů,“ vysvětlil důvody opatření marketingový manažer třebíčského hokejového klubu Daniel Šlapák.

Zákaz přinášení vlajek se týká hostujících fanoušků, na které také při utkáních hledí speciální kamery.

„Možná je to zbytečný. Je to o té ochrance, která tam je. Aby vždycky včas zasáhli a oni by si to ti fandové pak rozmysleli. I když vždycky se najdou nějací experti, kteří chtějí dělat bordel za každou cenu,“ řekl Českému rozhlasu hokejový fanoušek Pavel Fnouček.

Vlajka je zbraň

Vlajka týmu, kterému tábor příznivců fandí, bývá hlavní věcí, která značí jejich identitu. Ovšem policie a bezpečnostní složky to vidí jinak, pokračuje Daniel Šlapák. „Ta vlajka je na dřevěném stožáru a už je to zbraň.“

„Toto doporučení platí pro fanoušky hostí. Mají povolené pouze cedule připevněné na zábradlí,“ dodává.

Nová pravidla na třebíčském zimním stadionu platí od začátku letošní sezóny.

autoři: mik , Michal Malý
Spustit audio