Bez tepla a vody jsou kvůli stavbě wellness centra podniky ve správní budově jesenického koupaliště

21. únor 2018

Technické služby v Jeseníku pokračují ve výstavbě nového wellness centra ve správní budově letního koupaliště. Stavební práce ale komplikují provoz některých dalších podnikatelů v objektu. Rekonstrukce centrální kotelny je odstřihla od tepla a ode dneška budou na pár dní i bez vody. Tamní restaurace je kvůli tomu dokonce zcela zavřená.

Kvůli opravě centrální kotelny je budova bez tepla už týden. Většinu provozoven proto vytápějí přímotopy. Dva má v prodejně potravin i Irena Mirčevská. „Půjčili nám je z technických služeb. Venku je mínus osm a je to na několik týdnů, říkali pět, šest týdnů minimálně. Takže si opravdu v tomto měsíci nedovedu představit, že bych tady byla bez těch přímotopů,“ říká.

Do obchodu právě vchází Petr Baršč z technických služeb města, který na celou investici dohlíží. Podnikatelce přišel říct, jak dlouho se bude muset obejít bez vody: „Vám ta voda nepoteče jen dva dny.“ Irena Mirčevská se usmívá, čekala delší omezení.

Například v Rodinné poradně, která sídlí dvě patra nad wellness centrem, voda nepoteče zřejmě celý týden. „Slíbili nám z zechnických služeb, že nám dodají vodu v barelech. Jinak by samozřejmě nešlo mít tady zajištěný provoz, zejména z hygienických důvodů,“ vysvětluje vedoucí poradny Jana Kotková.

Povzdechla si i nad hlukem, který stavbu provází: „Vzhledem k tomu, že tady míváme konzultace s klienty, je ten hluk někdy dost rušivý. Snažíme se domluvit s technickými službami, aby ten ruch probíhal v jiných hodinách, ne vždy se to úplně daří.“

Wellness centrum se má otevřít v květnu

Šéfa zdejší restaurace donutily okolnosti na dva týdny zavřít provoz úplně. Po městských technických službách bude žádat kompenzaci ušlého zisku.

Výstavba relaxačního zařízení běží už čtyři měsíce a zřejmě se o nějaký čas oproti původnímu plánu protáhne, vysvětluje ředitel Technických služeb Jeseník Jaroslav Ryčl. „Jak jsme začali s rekonstrukcí, tak jsme zjišťovali, že tady ten areál, který byl naposledy významně rekonstruován před více než 20 lety, je v daleko horším stavu, než jsme očekávali. Nově jsme zjistili, že bude potřeba navíc opravit docela významnou část venkovní fasády,“ popisuje Ryčl.

Celá investice se tím i prodraží.  O kolik konkrétně, to zatím společnost nespočítala. Wellness centrum by mělo být hotové v květnu.

autor: aja
Spustit audio