Blíží se Dny zasukovaných tkaniček

13. květen 2011

Na osobní asistenty či bezbariérovou dopravu mohou zájemci přispět vozíčkářům během 9. ročníku sbírky Dny zasukovaných tkaniček. Dobrovolníky z řad studentů a lidí s handicapem bude možné potkat se zapečetěnými kasičkami ve středu a ve čtvrtek nejen v Olomouci, ale i Zábřehu, Uničově či Velké Bystřici.

Vozíčkáři společně s dalšími dobrovolníky budou v ulicích měst rozdávat jako poděkování za štědré příspěvky barevné svázané tkaničky. Peníze půjdou na speciální služby pro tělesně postižené, na kompenzační pomůcky či vzdělávání.

Zasukované, tedy zauzlené dvoubarevné tkaničky mohou být podle organizátorů sbírky výrazem zauzleného lidského osudu, provázanosti dobra a zla nebo prostým předmětem každodenní potřeby, který může představovat pro člověka s postižením tvrdý oříšek.

Na podporu sbírky vystoupí ve středu od 13:00 na olomouckém Horním náměstí skupina Jumping Drums. Spolu s ní předvedou své bubenické dovednosti i vozíčkáři ze Spolku Trend Olomouc. Zahrají i Swing Visitors a hudební skupina Dětského domova v Olomouci. Jako host vystoupí i tentokrát David Spilka.

Lidé mohou vozíčkářům přispět i dárcovskou SMS na telefonní číslo 87777 s textem:DMS TKANICKA, nebo peníze zaslat na bankovní účet 2767065001/5500.

autor: kor
Spustit audio