Bluesová legenda Walter Wolfman Washington

9. červen 2014

Bluesový podvečer bude tentokrát patřit bluesové legendě - Walteru Wolfmanu Washingtonovi.

"Když jsme byli někdy před asi sedmnácti lety se zakladatelkou BLUES ALIVE Petrou Matysovou na tehdy velkém a slavném drážďanském bluesovém festivalu, z vystoupení Waltera Wolfmana Washingtona jsme byli naprosto nadšeni. Tehdy jsme si říkali, jak by bylo skvělé, kdyby se ho někdy podařilo dostat s Česka“ vzpomíná dramaturg festivalu Ondřej Bezr.

Nakonec se tento sen podařilo realizovat a Walter Wolfman Washington vystoupil na loňském festivalu Blues Alive v Šumperku. A právě díky tomu, si můžeme v Bluesovém podvečeru poslechnout první část záznamu tohoto skvělého koncertu.

Walter Wolfman Washington je živou legendou neworleanské muziky, v tomto velkém americkém hudebním centru se narodil v roce 1943 a zdejší hudební i společenská scéna si jej mimořádně považuje.

Vloni ve zdejších prestižních cenách Big Easy Music Awards dostal cenu za celoživotní přínos a primátor New Orleans vyhlásil dokonce 30. duben každoročním Dnem Waltera Wolfmana Washingtona.

Poslechněte si jeho koncert ve dvou pokračováních v pořadu Bluesový podvečer v pátek 28. března a 4. dubna.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.