Boty pro špičkové sjezdaře vznikají v srdci Hané

3. březen 2014

Každý lyžař potvrdí, že i ta nejlepší lyže spojená s geniálním uměním lyžaře je úplně na nic, pokud nemáte mezi lyží a lyžařem dobrou botu. Ty vyrábí mnoho výrobců a jeden z nich se před pár lety usadil také na Hané – přímo na okraji Litovle. Pravé do zdejší továrny se za tajemstvím výroby špičkové lyžařské obuvi, vydal s reportážním mikrofonem pořad Přímo z místa a jeho autor Mirek Kobza.

Litovelská výroba je součástí nadnárodního koncernu, který sem přesunul továrnu z Estonska. Kromě klasické sjezdařské obuvi zde vyrábějí také dětské lyžařské boty a v poslední době stále častěji i obuv pro skialpinisty. Boty odsud putují do celého světa a můžete se s nimi setkat na všech kontinentech.

Není bez zajímavosti, že se zde vyrábí kromě běžné produkce také špičkové řady sjezdařské obuvi, kterou využívají přední světoví lyžaři – účastníci světového poháru i olympijských her v Soči. „Jedná se o boty, které se dají běžně koupit ve specializovaných prodejnách. My je na přání těchto reprezentantů sice dodáváme v požadovaných velikostech, jejich základní podoba je však stejná, jakou si může pořídit kterýkoliv zájemce,“ tvrdí jednatel společnosti Josef Weithaler.

A jak probíhá samotná výroba? Ze speciálních plastů, které se před výrobou barví podle potřeby, se na velkých lisech nejprve vylisují jednotlivé plastové části. Zvlášť se dělá spodní část skeletu, zvláště se lisuje jazyk a manžeta a také součásti podrážky. Poté jdou hotové části do dílny, kde se na ně nanáší potisk. Teprve pak se jednotlivé kusy montují dohromady, opatřují přezkami a dalšími součástkami, které slouží ke správnému upnutí a nastavení boty. Pak se do hotového skeletu vloží vnitřní výstelka, kterou dodávají partneři a bota je připravena k expedici zákazníkům.

Kromě podnikové zkušebny si výrobna v Litovli provádí sama také testy hotových šarží obuvi. Před testy se musí bota zchladit na -20 stupňů, aby bylo jasné, jak se plast bude chovat v reálných podmínkách mrazivé zimy. Měří se odolnost plastu, ale třeba také výdrž celé boty. To obstarává umělá noha v testovacím zařízení, která je schopna v botě udělat 70 tisíc slalomových oblouků.

Poslouchejte Přímo z místa v úterý 4. března.

autor: kbz
Spustit audio