Brankář HC Olomouc Branislav Konrád má šanci reprezentovat Slovensko na olympiádě v Pchjongčchangu

20. prosinec 2017

Hokejista Branislav Konrád, který v současnosti hraje s olomouckým extraligovým týmem, bojuje o nominaci do slovenské reprezentace na olympijské hry v korejském Pchjongčchangu. V přípravných zápasech nastoupil v aktuální sezóně zatím dvakrát a ani jednou nedostal gól. Mezi pěti vybranými brankáři tak patří k nejlepším.

„Obrovsky nás podržel Braňo Konrád, protože Liberec tam měl spoustu nepříjemných šancí, spoustu nebezpečných situací. Braňovi dnes nešli na gól a to bylo hodně důležité,“ říkal trenér olomouckých hokejistů Zdeněk Venera po utkání s Libercem, které Olomouc vyhrála 4:1.

Podobná hodnocení získává Branislav Konrád po zápasech extraligy často. Skvěle chytal i v sobotu v norském Hamaru, kde Slovensko porazilo domácí reprezentaci jedna nula po samostatných nájezdech. „Takový zápas, který by skončil 0:0, jsem neměl, ani nepamatuju. O to víc mě samozřejmě těší, že jsme získali ty dva body a vyhráli jsme zápas,“ komentoval Konrád.

Nastoupit za reprezentační tým je pro sportovce zpravidla svátek. Branislav Konrád ale žádný větší psychický tlak než obvykle v Norsku necítil. „Bral jsem to jako každý jiný zápas. Samozřejmě v reprezentaci je to vždy trochu výjimečné, protože těch zápasů není tolik jako v lize. Ale nemyslím si, že bych byl nějak přemotivovaný,“ říká brankář.

Většina extraligových hokejistů mohla v reprezentační přestávce nabrat energii. Branislav Konrád ale na to neměl čas: „Nějaká malá únava tam je, ale zvládnout to musím, takže se snažím co nejvíc koncentrovat na nejbližší zápas.“

Ten čeká olomoucké hokejisty v Litvínově. V pátek nastoupí v Hradci Králové a pak už se mohou těšit na Vánoce. „Už je to všechno nachystané. Máme tam 24. prosince volno. 23. a 25. se nehraje, takže pro mě v pohodě,“ usmívá se Branislav Konrád.

Slovenský brankář si chce užít vánoce a dobře chytat za Olomouc, na olympiádu zatím nemyslí: „Momentálně vůbec, momentálně se soustředím na zápasy v Olomouci. Až to bude aktuální, budu se soustředit na olympiádu.“

Zimní olympijské hry v Pchjongčchangu začínají 9. února.

autor: min
Spustit audio