Buchty: Kdo lže, ten nekrade, a většinou ani nikoho nezabije

30. leden 2019

Sice se tvrdí, že lhát se nemá, ale samozřejmě lžou všichni. A ti, co tvrdí, že říkají jen pravdu, lžou dvojnásob. Ivana Veselková a Zuzana Fuksová lžou a zapírají a podvádí samozřejmě taky. Ivana ovšem tvrdí, že s přibývající moudrostí nepravdy eliminovala, protože ji vyčerpává si svoje výmysly pamatovat.

Zuzana naopak lhaní, nebo alespoň zamlčování uznává, protože ji naopak rozčiluje nejapné a nikým nevyžádané šíření nepříjemné pravdy. Obě ženy zavzpomínaly na svá nejtrapnější dětská lhaní – Ivana doma maskovala ztrátu drahého gymnastického míče a Zuzana v pokojíčku schovala dvě pětilitrové láhve medu, které omylem rozbila. Na obojí se přišlo, protože lež má krátké nohy.

Existuje černá lež, když existuje bílá lež? A jaké poučení z toho všechno plyne? Samozřejmě žádné, ale popovídání to bylo pěkné.

Pusťte si aktuální díl pořadu o všem a o ničem a zkuste si vzpomenout, kdy jste naposledy šéfovi zalhali, že mu to fialové sáčko z devadesátek opravdicky sluší.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.