Buchty na téma diety. Tos nežral

13. červen 2018

Z čeho si uvařit tukožroutskou polévku, která vám na břichu vyseká pověstný pekáč buchet? A co se skrývá pod lehce infantilním označením kytičkový den? To všechno a mnohem méně uslyšíte v aktuálním vydání pořadu Buchty.

Hostem byla projektová manažerka Zuzana Rejchová, která má s dietami (hlavně těmi bizarními) hluboké zkušenosti. Své měla k tématu co říct i Zuzana Fuksová. Obě přítomné Zuzany porovnávaly své téměř totožné zkušenosti s dietou Lenky Kořínkové, tukožroutskou polévkou, dietou založenou na akupunktuře, úplňkovou a makrobiotickou dietou.

Ze zkušeností vyplynulo, že nejvíc se jim do mozku (a do žaludku) zažrala tukožroutská dieta, která spočívá v konzumaci extrémního množství odporné cibulovo-zelné polévky, a také dieta guru Lenky Kořínkové, která hlásala dělení stravy na kytičky a zvířátka.

Ivana Veselková oběma Zuzanám a jejich zkušenostem nechápavě naslouchala, protože je jako bývalá gymnastka zvyklá každé jídlo přepočítat výhradně na kalorie, a ne se spoléhat na kombinace šarlatánství a nechutných receptů.

Na závěr se Buchty shodly na tom, že důležité je mít rád sám sebe a nesnažit se štěstí lovit díky hubenějšímu pasu a omezování se v jídle. Sice to není nic nového a všichni to víme, ale kdo se tím řídí, že?

Pusťte si do duše i trávicího traktu Buchty a uslyšíte, že v pošetilé snaze být šlankovní nejste sami.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.