Buchty na téma (pokusy o) zkrášlování

20. červen 2018

Ivana Veselková a Zuzana Fuksová, moderátorky povrchního pořadu o všem a o ničem aka Buchet, si tentokrát zbyly navzájem. Do studia (zřejmě kvůli teplému počasí) nepáchl žádný host, tak si musely vystačit se svým základním tématem, kterým jsou všechny způsoby a pokusy o to, jak se zkrášlit.

Ivana a Zuzana šly ve vzpomínkách opravdu až ke kořenům, někam na nižší stupeň základky: Ivča vzpomínala, jak si barvila vlasy fixkou a Zuzana inkoustem. Poté obě nezávisle na sobě povyprávěly o éře bavlnek ve vlasech (export z Bibione) a také se slzou v oku zavzpomínaly na náramky přátelství. Nemohl chybět ani piercing, trhání obočí až do jeho úplné absence a umělé řasy, které Zuzaně vydržely asi dva dny.

Ivana i Zuzana se po odborné diskuzi shodly na tom, že za zkrášlovací zásahy, jako je třeba obsedantní modelování nehtů, nemůže až tak patriarchát, jako samotné ženy, které prostě chtějí mít nehty s cvočky a kamínky, i kdyby se to klukům nedejbože nelíbilo, who cares.

Cílem zkrášlovacích procedur by ale dle jejich vědecky podloženého závěru zkrátka mělo být to, že se to líbí hlavně vám, a názor okolí vám může být jedno. Nebo ne? Pusťte si aktuální díl pořadu o všem a o ničem a připomeňte si, čím se vám kdy povedlo se „nejlíp“ zkrášlit.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.