Buchty na téma rodičovství, mateřství a klišé s ním spojená

7. červen 2018

Je pořídit si dítě stejné jako pořídit si třeba pračku nebo motorku? Souvisí nějak poporodní očistky a očistec? Je vůbec někdy dobrá doba na pořízení si dítěte? A co si může člověk představit pod pojmem „pracovat na miminku“?

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková tentokrát do pořadu Buchty, který je o všem a o ničem, pozvaly Anežku, která je čerstvě na mateřské, ale vůbec ne dovolené. Anežka si vše spojené s mateřstvím představovala dopředu katastroficky, takže je teď celkem spokojená, když přežije do západu slunce. Také trénovala péči o dítě pěstováním strašilek. Zuzana si pustila pusu na špacír s vlastními traumatickými historkami z porodnice, třeba jak musela vážit plíny a hovínka. Anežka i Zuzana se shodly, že mateřství je mnohem jednodušší díky tutoriálům na YouTube – můžete tam nakoukat, jak děcko vykoupat, aniž byste ho zabili. Ivana vyjádřila pocit mnohých třicátnic, že mateřství odkládá na lepší dobu, která ale možná vůbec nepřijde.

Děvčata také probrala nezbytný mateřský plurál, který dřív nebo později dostihne každou matku. Anežka si posteskla, že neví, jak chválit děti cizích matek, takže jim chválí oči. Všechny tři ženy se shodly, že pochválit oči je fajn v každém věku a situaci – aspoň vás nikdo nenařkne ze sexuálního obtěžování.

Chcete se psychicky připravit na nonstop řev, sociální izolaci, čtení Mimibazaru, prdíky a oblečení špinavé od kašiček? Nebo se chcete rozněžnit nad tím, jaké to bylo, když vaše nyní stokilové dítě ještě nehrálo videohry, ale roztomile broukalo? Pusťte si do uší Buchty, stejně nemáte nic lepšího na práci.

Spustit audio