Buchty o lítosti: Nejhorší je vybrat si špatně z jídelního lístku

19. září 2018

V tomto díle pořadu Buchty, který je o všem a o ničem, se probírala lítost i sebelítost.

Ivana Veselková lituje toho, že nejela na Erasmus, Zuzana Fuksová naopak tvrdí, že není čeho litovat, protože ona lituje svého zážitku z Erasmu. Obě shodně litují času ztraceného studiem na humanitně orientované VŠ, protože to ani jedné z nich nic kloudného nepřineslo. Obě sdílely lítost nad tím, že si vždy vyberou špatně v restauraci – nebo si dokonce vyberou dobře, ale vždy by rády ochutnaly i něco jiného, třeba vepřové jazyky v sójové omáčce nebo kung pao v ananasu.

Lítost přichází neustále – Ivana lituje toho, proč lépe nevyužila předchozí životní etapu, obzvlášť léta kolem dvacítky. Zuzana lituje úklidu, protože druhý den je zas všude špína. Ivaně je vždy líto, že se se svým partnerem nerozešla dřív. Zuzana jako moudroprd přitakává, že to je těžké. Zkrátka: není na světě aktivita, kterou by nepronásledovala lítost.

Chcete se trochu politovat, že vám život nadělil horší úděl než ostatním a že jste měli nejhorší oběd z celé hospody? Pusťte si do uší a života Buchty a snad se vám trochu uleví.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.