Buchty! Zuzana Fuksová a Ivana Veselková vysávají psí chlupy i vatikánský chlebíček v novém pořadu

17. leden 2018

Může čistá podlaha a blyštivá záchodová mísa přispět ke štěstí a k pocitu naplnění? A jak vám život změní psí chlupy? Je moc buržoazní platit si uklízečku? Všechny tyhle zásadní otázky jsme probraly v historicky prvním díle talkshow Buchty.

Spolu s milovnicí Kanye Westa a redaktorkou Radia Wave v jedné osobě, Hankou Biriczovou, jsme totiž v talkshow o všem a o ničem probíraly téma uklízení. Uklízení jako nutnost, ale i jako duševní očistu, a taky uklízení jako očistec.

Podle zásady „co nemůžeš změnit, na to hodně nadávej“ jsme pomluvily partner(k)y, kteří se na uklízení nepodílejí a jen přispívají k tomu, že se sporák znovu zamastí. V souvislosti s uklízením jsme se ale pochlubily i několika málo cizími slovy, které známe: flow a entropie. Jejich význam jsme ale samozřejmě stejně neosvětlily, protože si ho každý může najít na internetu.

Od vysávání psích chlupů jsme se dostaly až k vatikánskému chlebíčku, který údajně funguje jako řetězové dopisy a e-maily. Pokud ho nenacpete dalším sedmi lidem, přivoláte na sebe pohromu. A v rámci historek, na které by byl pyšný i Mirda Donutil, jsme zavzpomínaly na paní uklízečku, která umyla barokního anděla savem.

Řeč přišla taky na naše traumata z dětství a na to, jaké uklízecí obyčeje nám vnukly naše matky. Odpověď na otázku, proč si úklid nespojujeme s otci, jsme vynechaly, ale v Buchtách na to ještě určitě někdy přijde řeč.

Chcete víc vatikánských chlebíčků, psích chlupů a traumat z dětství? Pusťte si do uší a do života celé Buchty ve zvuku!

Spustit audio