Centrum Prostějova bude znovu průjezdné. Otevírá se klíčová křižovatka na Přikrylově náměstí

20. září 2015

Řidičům alespoň na chvíli končí trápení s objížděním centra Prostějova. Křižovatku na Přikrylově náměstí u zámku nahradil kruhový objezd. Dělníci stavbu dokončili o měsíc dřív. Radnice ale chystá přestavbu dalších křižovatek na kruhové objezdy.

„Řidiči už dnes mohou vyzkoušet nový kruhový objezd na Přikrylově náměstí. Na vybudování se finančně podílelo město Prostějov spolu se správou silnic Olomouckého kraje a celkově vyšlo na více, než 9, 1 milionů korun.“

Řekla za prostějovskou radnici Anna Kajlíková. Podle ní se řidiči na okruh kolem centra mohou vrátit o třicet dní dříve, než bylo původně plánováno.

Se stavbou kruhových objezdů Prostějov ale nekončí, v plánu jich má podle náměstkyně pro dopravu Aleny Raškové z ČSSD kolem centra města ještě několik:

„Takový větší by měl být u pošty, kde z Palackého a z Wolkerovy bývá poměrně dost lidí a z Brněnské tepny, tak tady by měly být dva kruháče za sebou. A zůstává nám pořád ta největší a nejproblematičtější křižovatka na Újezdě.“

Ne všichni obyvatelé Prostějova jsou ale z přibývajících kruhových objezdů nadšení: „Já si myslím, že počet kruhových objezdů u nás stačí. Doufám, že další nebudou. Nejsme tak velké město, aby tady musel být ten pocit tak velkej. Stačí pár zásadních, a tam, kde to není potřeba, bych normální křižovatku,“ řekla například Soňa Umlaufová.

Další kruhová křižovatka se přitom chystá už za nedlouho. Řidiči ji najdou na náměstí Padlých hrdinů, Vyřešit by měla především složitou dopravní situaci pro cyklisty.

autor: tas
Spustit audio