Centrum Uničova čeká náročná rekonstrukce

24. září 2010

UNIČOV - V těchto dnech se dokončuje projekt obnovy historického jádra v Uničově. Peníze chce město získat ze strukturálních fondů Evropské unie. Projekt s názvem Živá historie, který podal Uničov v září na kraj doporučila rada k dopracování. Na revitalizaci historických jader dostane peníze sedm měst z celé republiky. Uničov příjde obnova historického jádra takřka na devadesát milionů korun.

Pokud by získali peníze z fondů Evropské unie, znamenalo by to zaplacení sedmdesáti pěti procent celkových nákladů. Zbývající peníze by podle starostky Uničova Jarmily Kaprálové muselo zaplatit město, kraj a ministerstvo pro místní rozvoj. "Součástí projektu je rekonstrukce Masarykova náměstí, oprava mariánského sloupu, který má narušenou statiku, vybudování městského informačního centra, chceme také vytvořit muzeum vězeňství a také muzeum těžby železných a drahých kovů," prozradila.

Pokud se městu nepodaří s projektem u Evropské unie uspět, budou historické jádro rekonstruovat postupně podle finančních možností.

autor: šum
Spustit audio