Černá můra každého běžce? Stát na startu maratonu v nových botách. Markéta Šnoblová to v New Yorku zvládla

New Yorský maraton by její velký sen, na který se dlouho a pečlivě připravovala. Hned po přistání v USA ale zjistila, že je bez zavazadel a bez veškerého běžeckého vybavení. Den před závodem si tak musela pořídit nové. „Boty jsem si ani nestihla prošlápnout. Nicméně jsem všechno zvládla a je to zážitek na celý život, na který nezapomenu,“ usmívá se Markéta Šnoblová.

K běhání přivedl Markétu Šnoblovou Olomoucký půlmaraton. V roce 2011 se poprvé postavila na start jako členka charitativní štafety. „Podporovali jsme holčičku Lucinku, která se narodila postižená,“ vzpomíná. U běhání zůstala z té čtveřice jediná. „Stalo se mou srdcovou záležitostí,“ dodává běžkyně.

Markéta Šnoblová

Závodila ve Švýcarsku, Francii, Irsku, Holandsku, Rakousku nebo Číně. Ale kdyby měla některé podniky vypíchnout, doporučila by jednoznačně Jesenický maraton, Rabštejnského kocoura a štafetový litovelský Bobr Cup, kombinaci běhu, horského kola a divoké vody. „Tam jsme obsadily i příčky nejvyšší a kolegyně dokonce zachránila topícího se člověka. Závodění je hodně o fair play. Musí být,“ říká sympatická Olomoučanka, která aktuálně pokukuje po maratonu v Chicagu.

autor: voj
Spustit audio