Český rozhlas Olomouc zve na besedu o své historii

6. září 2018

V sobotu 8. září se již tradičně otevře studio Českého rozhlasu Olomouc veřejnosti v rámci Dnů evropského dědictví.

Každoročně se Český rozhlas Olomouc zapojuje do Dnů evropského dědictví, které jsou významnou kulturní a společenskou akcí. V sobotu 8. září od 9 do 16 hodin budou opět otevřeny dveře stanice pro veřejnost.

Návštěvníci si samostatně prohlédnou prostory Českého rozhlasu Olomouc a ve Velkém studiu také několik exponátů historické techniky.

Od 14 hodin se mohou návštěvníci zapojit do besedy k historii Českého rozhlasu Olomouc. Besedovat bude jeho dlouholetý dramaturg Jan Sulovský a první ředitel stanice po obnovení samostatného vysílání Stanislav Červenka. Beseda je předzvěstí oslav 70 let od založení Českého rozhlasu Olomouc a 25 let od obnovení samostatného vysílání, které připadají na leden příštího roku.

„Jsem rád, že se Český rozhlas Olomouc zapojuje do Dnů evropského dědictví, které rozšiřují všeobecné povědomí o našem kulturním dědictví a slouží k posílení historického povědomí," uvedl Josef Podstata, ředitel Českého rozhlasu Olomouc.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.