Choroši jsou rozkročení mezi trampskou písničkou a akustickým folkem

10. únor 2016

Už v roce 2014 zvítězili ve finále autorské soutěže Porty v Ústí nad Labem s písní Výhybkář, kde získali i ocenění Ústecký stříbrňák a probojovali se i do finále interpretační soutěže Porta. Skupina Choroši vznikla z aktivních muzikantů a zároveň trampů. Ve středu 10. února zahraje živě ve Velkém studiu Českého rozhlasu Olomouc.

Historie trampské písničky sahá v různých formách a etapách od 20. let minulého století až po současnost, i když výborné současné trampské kapely jsou žánrově rozkročené mezi trampskou písničkou a akustickým folkem. Jednou z takových skupin jsou právě i středočeští Choroši.

Od úspěchu na Portě jsou činní a úspěšní na nejrůznějších přehlídkách a soutěžích i samostatných recitálech v klubech po celé republice, nedávno i v Olomouci.

Skupina je charakteristická svým trojhlasem doprovázeným dvěma kytarami a rezobasem (akustická baskytara) s tím, že jejich autorská tvorba rezonuje mezi moderní trampskou písničkou a akustickým kytarovým folkem.

CHOROŠI hrají od svého založení v sestavě: Aleš Rogalewicz – zpěv, kytara, Petr Ovsenák – zpěv, kytara, struhadlo, Tomáš Doug Machalík – zpěv, rezobas

Nezapomeňte si poznačit do kalendáře: skupina CHOROŠI ve Velkém studiu Českého rozhlasu Olomouc ve středu 10. února od 20:00 hodin, za příjemné vstupné 50,- korun

autor: Sandy Nosek
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka