Chutě a vůně Slovácka na vrchu Rochus

28. září 2024

Z čeho a jak vařili naši předkové v minulých stoletích? Jak se jednotlivé kuchyně regionálně lišily?

Co tvořilo základ běžných jídel a co bylo považováno za slavnostní pokrm? Jak vypadala slovácká kuchyně a co byly báleše, boží milosti, šumajstry nebo patenty? A jak se jídlo a pokrmy našich předků odrazily v lidových písních?

O tom všem natáčela ve skanzenu na vrchu Rochus u Uherského Hradiště na 10. Slováckém festivalu chutí a vůní Markéta Ševčíková.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.