Čím víc stárnu, tím víc jsem optimista, říká s úsměvem spisovatelka Radka Třeštíková

Radka Třeštíková je v současnosti nejprodávanější českou autorkou, vydala už čtyři knihy – Dobře mi tak, To prší moře, Bábovky a Osm.

Podle poslední jmenované vzniká scénář k televiznímu seriálu. „Už když jsem tu knížku psala, tak jsem ji v hlavě vnímala jako seriál. U nich mám ráda, že nám na začátku naťuknou, že se něco stalo, a až postupem času se dozvídáme, co kdo udělal. Principem tedy bylo udržet napětí od začátku až do konce,“ popisuje autorka, proč knížku Osm psala od konce.

V současné době píše Radka Třeštíková nový román. „Při psaní teď mám větší pocit zodpovědnosti ohledně toho, co budu psát, o čem to bude a komu to chci vlastně určit. Nezklamu ty své původní čtenáře, když to bude o něčem jiném, než na co jsou zvyklí? Ve finále sice napíšu to, co potřebuji, ale tyto myšlenky se mi honí hlavou,“ vysvětluje spisovatelka.

V osobním i profesním životě se Radka Třeštíková raduje z maličkostí a snaží se zůstat pozitivně naladěná. „Dřív jsem viděla všechno negativně, teď se snažím ve všech kolem vzbudit naději, že to dobře dopadne. Těší mě lidé, kteří se srdcem pouští do věcí, které je baví, hrozně jim fandím. Těší mě také, že mám dvě zdravé a krásné děti, že s nimi můžu vyrůstat, a pokud je ta možnost, tak i cestovat. Letos se s nimi chystám na měsíc do jižní Francie, dodává Radka Třeštíková.

autor: cho
Spustit audio