Cizincům se u nás líbí. I proto podle realitní makléřky rostou ceny nemovitostí

28. květen 2018

Při porovnání cen nemovitostí s příjmy jsou v Česku jedny z vůbec nejhůře dostupných bytů v celé Evropě. Olomouc je s cenami bytů na třetím místě za Prahou a Brnem.

Příčin, proč se ceny nemovitostí u nás drží stále tak vysoko, je hned několik. Nedostatek bytů na prodej trápí také Olomouc. „Někoho možná překvapí, že i Olomouc je čím dál více ve hledáčku cizinců, kteří Českou republiku považují za krásné a bezpečné místo k životu,“ říká realitní makléřka Věra Mádrová. Další důvody tzv. realitní bubliny přibližuje v poradníku.

autor: pis
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.