Co pohltí odér z ryb, co zmírní palčivost paprik a a tip na domácí hranolky
Velmi oblíbené jsou u našich posluchaček rady do kuchyně, a právě proto dnes přináším další várku.
Palčivost paprik zmírníte, když očištěnou papriku pečlivě nasolíte a necháte hodinu působit. Před použitím ještě papriku opláchněte vodou. Pachů a nepříjemných výparů z kuchyně se jednoduše zbavíte, když na plotně necháte vařit vodu s octem a lžičkou skořice.
Stroužky česneku lépe vyloupete, když je na chvíli ponoříte do vařící vody. Rybu pečte vždy společně s rozkrojeným jablkem. Pohltí rybí odér a rybí maso bude jemnější a chutnější.
Připravujete domácí bramborové hranolky? Před smažením je na 20 minut namočte do mléka. Nenatáhnou při smažení tolik oleje. Hezký čas strávený v kuchyni přeje Vaše Iva Hüttnerová.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Tohle není povídání na dobrou noc, k zamyšlení určitě.
moderátor Jan Pokorný


Tata a jeho syn
Autorské povídky známého divadelníka a spisovatele A. G. v jeho vlastním podání. Tata a jeho syn je sbírkou úsměvných příběhů na motivy skutečných událostí, ovšem ve skutečných kulisách a především ve skutečné době.