Co rád dělá Michal Krčmář, když mu skončí biatlonová sezóna? Prozradil nám to v Setkání u mikrofonu

V Setkání u mikrofonu jsme se tentokrát ohlédli za zimou. Pozvání do pořadu od Pavla Petra tentokrát přijal biatlonista Michal Krčmář, kterému nedávno skončila hlavní sezóna.

Ta byla tentokrát pro 33letého reprezentanta méně úspěšná, mimo jiné ho totiž provázely zdravotní problémy. „Řekl bych, že to byla taková sezóna nahoru dolů, hodně komplikací, hodně jsem si tím prošel, ať už v té sezóně ty střevní virózy a podobně. Neřekl bych, že bych úplně selhal, ale nebylo to optimální. Ale jestli za to může ta nemoc v létě, to bych nechtěl takhle házet do jednoho pytle,“ zhodnotil poslední sezónu Michal Krčmář s tím, že už teď přemýšlí hlavně o další sezóně a jak v ní zlepšit své výkony.

Sportovní reportér Pavel Petr a biatlonista Michal Krčmář

„My jsme končili sezónu kolem 17. března a já jsem si do konce března dal oraz s tím, že ty podmínky nejsou. Jediné co, že jsme si s klukama šli zahrát hokej. Už to není jako dřív, že člověk na dva tři týdny vypnul, ale dneska už se regeneruje tak, že se pohybuje ve volné aktivitě. Ať už je to forma procházky, delšího volného běhu nebo výletu na kole, cokoliv v té volné intenzitě je lepší regenerace, než nedělat vůbec nic,“ přiblížil své první týdny po sezóně Michal Krčmář. Během volna se pak věnuje hlavně rodině a přátelům, které kvůli nedostatku času v zimní sezóně příliš nevidí.

Ze sportů mimo biatlon patří k jeho oblíbeným už zmiňovaný hokej. „Já jsem sportovec tělem i duší a nejradši mám, když si můžu vyzkoušet všechny možné sporty. A tohle je ten nejlepší relax po té sezóně, protože člověk se hýbe a zároveň si zkouší nový sport,“ nastínil Michal Krčmář, proč ve svém volnu rád chytá puky v hokejové brance.

Co ještě můžete slyšet v Setkání u mikrofonu? Třeba jaké to je, být nejstarším biatlonistou v reprezentačním týmu? A jaký je rozdíl mezi tím, kdy byl v týmu benjamínkem a mezi jeho starší kolegy patřili třeba Ondřej Moravec, Michal Šlesingr nebo Jaroslav Soukup. Poslechněte si celý záznam pořadu.

autoři: Pavel Petr , reČRoL
Spustit audio

Související