Čtvrteční fotbalové utkání Sigmy s Opavou se ruší. Jeden hráč Opavy je nakažený koronavirem

23. červenec 2020

Prvoligová Opava má jednoho fotbalistu s pozitivním testem na Covid-19. Nakažený hráč je členem A týmu. Zdravotní problémy začal mít v úterý nebo ve středu, do té doby byl se spoluhráči v kontaktu. Na včerejším předzápasovém tréninku už chyběl. Podle hygieniků musí tým do karantény a celý stadion bude nutné vydezinfikovat.

Opava měla ve čtvrtek hrát doma s Olomoucí první zápas po restartu ligové skupiny o záchranu. Podle epidemiologa Petra Kopřivíka je šance na odehrání utkání téměř nulová. „V tuto chvíli nebyli hráči ještě ani otestováni. Je velmi nepravděpodobné, že by se podařilo zjistit výsledky do doby konání toho zápasu. Navíc i kdyby byli všichni negativní, tak vzhledem k té expozici by měli být ve čtrnáctidenní v karanténě,“ uvedl epidemiolog Petr Kopřivík.

„Problémy má od úterka nebo středy. Ještě trénoval. Samozřejmě tím pádem musí jít všichni do karantény a testy. Nařizujeme dezinfekci celého stadionu včetně masáží, rehabilitací a šaten,“ upřesňuje ředitelka krajské hygienické stanice Pavla Svrčinová.

Ve skupině o záchranu zbývá odehrát dvě kola. Příbram ale už na svých stránkách oznámila, že její dnešní domácí zápas s Teplicemi byl kvůli koronaviru v týmu Opavy odložen. Pokud se skupina o záchranu nedohraje, nikdo z nejvyšší soutěže nesestoupí. Do příštího ročníku s 18 účastníky by tak z druhé ligy postoupily mistrovské Pardubice a druhé Brno.

Spustit audio