Čtvrtfinálové zápasy v plecharéně podle plánu. Vedení hokejové extraligy zamítlo žádost Vítkovic o odklad

14. březen 2022

Pondělní i úterní zápas předkola play-off hokejové extraligy mezi Olomoucí a Vítkovicemi se budou hrát podle plánu. Vedení soutěže zamítlo žádost Vítkovic o odložení utkání z důvodu velkého počtu nemocných hráčů.

Ostravané měli na nedělním předzápasovém tréninku k dispozici jen dva hráč a dva trenéry. Zbytek mužstva se totiž pere s vysokými horečkami. I přoto vedení vítkovického klubu požádalo hokejovou extraligu o odložení pondšlního zápasu v Olomouci.

„Nemůžeme žádosti vyhovět, a to zejména z důvodu toho, že soupeř s odkladem nesouhlasil, což by mělo nějaké konsekvence do zbytku série předkola, popřípadě do série čtvrtfinále,“ vysvětluje ředitel extraligy Josef Řezníček důvody toho, proč se vedení soutěže rozhodlo žádosti Víktovic o odložení nevyhovět.

Vedení extraligy by souhlasilo, ale Olomouc odmítla

Zároveň dodává, že pokud by Olomoučtí s odkladem souhlasili, asi by vedení extraligy s odsunutím pondělního a úterního zápasu o jeden den nemělo problém. „Všechna řízení týkající se odkladů utkání směřujeme na to, aby se oba kluby dohodly, pokud chtějí dělat změny oproti vydanému rozpisu. To je naprosto legitimní. Situace v play-off je ale natolik specifická, zejména termínově, že v tomto případě nešlo vyhovět,“ dodává Řezníček.

Olomouc nesouhlasila, protože by se mohla dostat do situace, že pokud by se série protáhla na pět zápasů, musela by odehrát tři utkání ve třech dnech (první dva duely čtvrtfinále se hrají v sobotu a v neděli). Vedení hanáckého klubu se k nastálé situaci vyjadřovat nechtělo. 

Hrát se tedy bude podle plánu v pondělí (od 18 hodin) a v úterý (od 19 hodin).

Jak to ovlivní vítkovický celek? A jaké hráče vlastně může nasadit, pokud nebude mít k dispozici své ze základního kádru? Více ve zprávě.

autoři: Petr Mathauser , dja
Spustit audio