Cukr není jenom na oslazení čaje a kávy. Dá se využít i jinak
24. srpen 2021
Víte, že cukr se dá použít i jinak než jen k oslazení čaje a kávy?
Když nalijete do vázy litr vlažné vody a přidáte tři lžičky cukru a dvě lžíce octa, vaše květiny vydrží déle čerstvé. Cukr také výborně vyčistí mlýnek na kávu nebo koření. Nasypte a melte. Cukr pojme pachy a odstraní mastnotu.
A výborný je i na skvrny od trávy. Smíchejte moučkový cukr s trochou vody, potřete skvrnu a po zaschnutí běžně vyperte. Po skvrně nebude ani památka.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka