Cyklokros, fotbal či hokej přitáhnou asi největší pozornost příznivců sportu na střední Moravě

11. leden 2014

O titul mistra České republiky budou dnes v Lošticích závodit cyklokrosaři. Fotbalová Sigma Olomouc sehraje první přípravná utkání a hokejisté Šumperka se v první lize střetnou s Ústím nad Labem. Tyto tři podniky přitáhnou dnes zřejmě největší pozornost příznivců sportu na střední Moravě.

Na cyklokrosovém šampionátu se dnes v Lošticích představí celá česká špička v čele s Martinem Bínou, Lubomírem Petrušem a Radoslavem Šimůnkem. Na trať vyrazí pět desítek jezdců v jedenáct hodin.

První dva zápasy zimní přípravy sehrají dnes fotbalisté Sigmy Olomouc. Od deseti hodin na domácím umělém trávníku s B-mužstvem Slovácka, od půl druhé odpoledne v brněnských Ivanovicích v Tipsport Cupu s Vysočinou Jihlava.

V 39. kole první hokejové ligy hostí od 17 hodin Salith Šumperk Slovan Ústí nad Labem. Domácí celek vítězstvím v předcházejícím utkání v Mostu posílil své naděje na posun z deváté příčky do nejlepší osmičky soutěže. Potvrdit své ambice ale potřebuje ziskem tří bodů i dnes.

V druhé hokejové se rovněž od pěti hodin odpoledne střetne Zubr Přerov s Novým Jičínem.

V extralize odbíjenkářek se od sedmnácti hodin představí na domácím hřišti hned tři středomoravská družstva. Na programu jsou zápasy Univerzita Palackého Olomouc - KP Brno, Přerov - Slavia Praha a Agel Prostějov - Sokol Frýdek-Místek.

V česko-slovenské Interlize házenkářek změří síly od půl šesté odpoledne DHK Zora Olomouc se Zlínem.

V extralize florbalistek bude od sedmnácti hodin soupeřem FBS Olomouc - FbŠ Bohemians.

autor: min
Spustit audio