Dálkový běžec Petr Kuchař oběhl bývalé Československo, oslavil tak 100 let republiky

Oběhl bývalé Československo. Sté výročí vzniku republiky vzal lékař a dálkový běžec Petr Kuchař jako výzvu oběhnout celé území někdejšího státu. Na cestě byl 67letý sportovec z Dětmarovic na Karvinsku půl roku.

Sté výročí vzniku republiky vzal lékař a dálkový běžec Petr Kuchař jako výzvu oběhnout celé území někdejšího státu. Na cestě byl 67 letý sportovec z Dětmarovic na Karvinsku půl roku. 

Na trasu vyrazil 11. května ze Slezska směrem na východ, do konce července oběhl celé Slovensko. Zajímavá setkání prožil s lidmi i se zvířaty. Například v Tatrách se bál medvědů a tak si připnul zvoneček a s cinkáním běhal po horách. Celá trasa měla zhruba 3000 kilometrů. Pro 67 letého sportovce to ale překážka nebyla; za svůj život Petr Kuchař zdolal už dvě stě dvacet šest maratonských běhů.

Oporou mu po celou cestu byla jeho žena. Řídila obytný vůz, jejich přechodný domov na čtyřech kolech. Na svého muže s ním čekala vždy na předem smluveném místě.

Trasa běhu vedla kolem Šumavy, přes Krušné hory nebo Krkonoše, dokonce i přes Sněžku. Do cíle v Dětmarovicích dorazil přesně 28. října, v den stého výročí vzniku Československa.

autor: zos
Spustit audio