Dálnice mezi Olomoucí a Lipníkem nad Bečvou je uzavřena. Vysokým teplem se vzpříčily betonové desky silnice

20. červen 2021

V obou směrech je uzavřený devítikilometrový úsek dálnice D35 mezi Olomoucí a Lipníkem nad Bečvou. V sobotu odpoledne se na 286. kilometru nejspíš kvůli vysokým teplotám vzpříčily betonové desky dálnice. Následně tam došlo k hromadné nehodě pěti aut. Celkem deset lidí převezli záchranáři s lehčími zraněními do nemocnice.

 Opravy vozovky začnou v pondělí a potrvají několik dní. Silničáři společně s pracovníky odborné firmy v neděli prohlédli rozsah poškození a stanovili postup oprav. Odpoledne by na místo měla začít dojíždět technika a zahájit přípravné práce. Bourání poškozených panelů začne podle mluvčího ŘSD Jana Rýdla v pondělí ráno a v obou směrech současně. Celý devítikilometrový úsek mezi 281. kilometrem u Přáslavic a 290. kilometrem u Velkého Újezdu na Olomoucku bude uzavřený. Objízdná trasa vede přes Daskabát.

K nehodě došlo v sobotu krátce před 15. hodinou. „Podle prvotního šetření na místě havarovala čtyři osobní vozidla a jedno nákladní. Vlivem vysokých teplot došlo k poškození dálničního povrchu, na což vozidla reagovala zpomalením až zastavením,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman. „Tuto situaci přehlédla čtyřiačtyřicetiletá řidička Seatu Leon, na poslední chvíli při jízdě v levém jízdním pruhu strhla řízení vozidla vlevo, ale nestihla se dostatečně vyhnout vozidlu Škoda Yeti stojícím před ní a narazila do něj. Toto vozidlo bylo vlivem nárazu odmrštěno do pravého jízdního pruhu, kde narazilo do stojícího nákladního vozidla Daf. Řidička při úhybném manévru dále narazila do ocelových svodidel a do stojících vozidel Škoda Superb a Hyundai,“ vypočítal policejní mluvčí.

autor: kra
Spustit audio