Další dopravní komplikace čekají řidiče v Litovli. Začalo se s opravami hlavního silničního průtahu v Uničovské ulici

21. červen 2022 11:13

Obrnit se trpělivostí musí řidiči v Litovli. Dělníci ve městě pokračují v opravách hlavního silničního průtahu v Dukelské ulici a od pondělí pracují taky v ulici Uničovské. V úseku mezi kruhovým objezdem U Modré hvězdy a čerpací stanicí. Objížděk a uzavírek se letos Litovel prakticky nezbaví.

Opravy silnice v litovelské Uničovské ulici

Na křižovatce, na které se dá odbočit na Nové Zámky a kde je také jedno z největších litovelských sídlišti Karla Sedláka, vznikne nový kruhový objezd. „Možná ten kruhový objezd nebude špatný, protože když se tady vyjíždí, tak je to takové nepřehledné,“ říká obyvatelka jednoho z poblíž stojících rodinných domů.

„Začalo první etapa rekonstrukce silnice Olomouckého kraje od kruháče u Modré hvězdy po bývalý motel Bábek. Dnes je tam benzinová pumpa. A potom další etapa bude během srpna a září pokračovat dál, to znamená, že se bude postupně opravovat až směrem téměř na hranici Litovle a Červenky,“ objasňuje starosta města Viktor Kohout.

„Aby toho nebylo málo, tak se bude dělat nová silnice od křižovatky v Rozvadovicích po křižovatku do Chořelic.“
Starosta Litovle Viktor Kohout

„Jenže to neskončí, protože od 1. července budeme obklíčeni zase z druhé strany. Aby toho nebylo málo, tak se bude dělat nová silnice od křižovatky v Rozvadovicích po křižovatku do Chořelic,“ dodává Kohout. S uzavírkami a objížďkami musí řidiči počítat v Litovli i v druhé polovině roku. „Letošních omezení bychom se měli kompletně zbavit na přelomu listopadu a prosince,“ věří starosta.

Opravy silnice v litovelské Uničovské ulici

Podle vyjádření náměstka olomouckého hejtmana Michala Záchy z ODS celková investice kraje přijde na zhruba 113 milionů korun a komplet všechny opravy průtahu Litovlí mají podle plánu skončit příští rok v červnu. Informace o aktuálních uzavírkách a objízdných trasách jsou k dohledání například na litovelském webu.

autor: bas
Spustit audio