Dám si pivko a pak mi to dojde. Útočník Komety Zohorna rozhodl už druhou sérii

9. duben 2017

Hokejisté Komety Brno si zahrají o extraligový titul, v semifinále totiž porazili Hradec Králové 4:2 na zápasy. Ten poslední vyhráli na domácím ledě 2:1 po prodloužení, které v 18. minutě ukončil útočník Hynek Zohorna. A nebyl to pro něj v kariéře nový pocit. Před třemi lety rozhodl šesté čtvrtfinále Komety s Plzní také v prodloužení střelou do úplně stejné branky.

„Teď to asi bylo důležitější, protože nás to posunulo do finále. Předtím to bylo ze čtvrtfinále do semifinále, takže tohle byl asi můj nejdůležitější gól,“ říká Hynek Zohorna, hokejista, který si do životopisu zapsal druhý gól, kterým ukončil sérii play off.

Útočník Komety si uvědomuje, že takový zápis se v kariéře mnoha hokejistům nepoštěstí. „Vážím si toho, ale dojde mi to třeba druhý den. Dám si pivko a pak to ucítím,“ smál se po šestém a posledním zápase semifinále.

Před semifinále zaujal Zohorna tím, že jel nabírat síly na ryby, kde spal pod stanem v sedmi stupních celsia. A stejným způsobem by rád oslavil i postup do finálového boje o Masarykův pohár.

„Teď se dozvíme, jak dlouho budeme mít volno. Jestli den, nebo dva dny. Myslím, že s klukama zas zavítáme na ryby,“ plánuje Hynek Zohorna.

To poražení hráči Hradce Králové už vědí, že času na koníčky budou mít dost. Extraligové finále totiž budou sledovat pouze v roli diváků. V boji o zlato vyzve Kometa buď Liberec, nebo Chomutov.

„Pořád jsem věřil, že do finále půjdeme my, ale Kometa má výborný tým, ale to samý má i Liberec nebo chomutov,“ netroufl si hradecký kapitán Jaroslav Bednář po vyřazení odhadnout, kdo nakonec oslaví titul.

Jméno druhého finalisty můžou poznat diváci už dnes, pokud Liberec v šestém semifinále vyhraje na ledě Chomutova. Jisté pak je, že poslední série letošního play-off začne v pátek.

autoři: dan , VM
Spustit audio