Dan Reed začne evropské turné koncertem v rozhlase

6. květen 2015

Dan Reed Network před čtvrtstoletím předskakovali na prvním koncertě Rolling Stones u nás. Třeba si je pamatujete ze Strahova, měli velké hity. Jejich lídr Dan Reed vystoupil ve středu 6. května ve Velkém studiu Českého rozhlasu Olomouc a kromě kytary bude mít k dispozici i velké koncertní křídlo.

Dan Reed Network byli na přelomu 80. a 90. let na vrcholu. Hity jako „Rainbow Child“ nebo „Ritual“ bouraly hitparády a možnost předskakovat Rolling Stones Dan dodnes považuje za skvělou příležitost. „Bylo to úžasné a na Prahu si stále pamatuji, šlo o největší koncert celého turné,“ říká Reed.

Když se skupina rozpadla, pustil se Dan do sólového hraní. „Jeho studiové desky v novém miléniu mají rostoucí potenciál, nikdy nechybí nosný hit a písničky, které vás přinutí k opakovanému poslechu,“ myslí si Jirka Matějů, který Dana Reeda do cyklu Koncertních střed Českého rozhlasu Olomouc pozval.

„Dan bude kromě svých sólových věcí hrát i největší pecky od Dan Reed Network. Je velkou osobností, dokáže v pohodě utáhnout celý koncert sám. Osobně se nejvíc těším na věci s klavírem, protože velké křídlo má k dispozici málokdy a co si budeme povídat, zní to jinak, než elektrický klavír,“ dodal Jirka.

V Českém rozhlase Olomouc startuje americký zpěvák své evropské turné u příležitosti vydání nové desky „Transmission“, která sklízí nadšení fanoušků i kritiky. Bude to příjemně strávený večer, neměli byste chybět. A pokud ano, pusťte si alespoň přímý přenos na YouTube kanále Českého rozhlasu.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka