Dárky zvířatům nebo kvetoucí kamélie? I tak může vypadat váš Štědrý den v Liberci

Na Štědrý den je v Liberci už tradičně bezplatně otevřena jak botanická, tak i zoologická zahrada. V té je vstupné dobrovolné a lidé můžou přinést i dárky pro zvířata.

Na zpestření jídelníčku můžou lidé zvířatům přinést třeba větve listnatých stromů a keřů, nebo kokosové a jiné neloupané ořechy. Chovatelé ocení i různé věci, která zvířata využijí jako hračky pro zabavení. Výborně poslouží například proutěné košíky všech velikostí, basketbalové míče, čisté plastové sudy a kbelíky i horolezecká lana.

Sloni v Zoo Liberec

„K naší velké radosti každým rokem dárků pro zvířata přibývá. Tento zájem nás nesmírně těší a děkujeme za něj! Jsme vděční za tak milé a štědré návštěvníky,“ poděkoval za dary ředitel Zoo Liberec David Nejedlo. Lidé si na oplátku můžou ze zoo odnést Betlémské světlo, které je dostupné přímo u vstupu. Pokladna tam je otevřená až do čtrnácti hodin, areál zahrady pak o hodinu déle.

Až do šestnácti hodin je o Štědrém dni otevřená liberecká botanická zahrada. I tam je vstup zdarma. Návštěvníci dnes v jednom z jejích devíti pavilonů uvidí například kvetoucí kamélie, botanická zahrada jich vlastní na padesát vybraných odrůd. V plném květu je také rozsáhlá kolekce šlechtěných i divokých orchidejí.

Autorem obou publikací, které vznikly ze zažitých dobrodružství, je ředitel Botanické zahrady Liberec Miloslav Studnička.

„My jsme jediná botanická zahrada v republice, která každý den v roce předvádí orchideje, a to v nemalém množství. Máme stálou variabilní expozici orchidejí a na to si netroufá žádná naše konkurence,“ zve na krásnou podívanou ředitel botanické zahrady Miloslav Studnička.

autor: reČRoL | zdroj: Zoo Liberec
Spustit audio

Související